Andreu compleix 50 anys d'història com a referent europeu en el disseny i fabricació de portes metàl·liques.

Després de revolucionar el sector en els anys setanta, disposa hui de moderns sistemes de fabricació en les seues més de 50.000 m² d'instal·lacions, per a produir més de 300.000 portes a l'any, així com un laboratori propi per a recerca i desenvolupament.

Els seus productes són presents en milers de llars i edificis emblemàtics de 40 països, des d'hospitals, universitats, teatres, aeroports a estadis de futbol, edificis històrics i tot tipus d'obres institucionals.

El passat 23 de març es van complir 50 anys des que un jove Vicente Andreu Bort, hui president de la companyia, iniciara la seua marxa com a xicotet manyà en el centre de Paterna.

Tal com afirma ell mateix, els orígens es corresponen al de “Talleres Andreu, un humil negoci de serralleria a Paterna” que va saber evolucionar fins a convertir-se en líder del seu sector, arribant a més de 40 països dels cinc continents i aconseguint llocs tan llunyans com la base Juan Carlos I a l'Antàrtida. Una reeixida trajectòria en la qual van saber mantindre els principis impulsats pel seu fundador: “serietat, treball ben fet, honradesa, qualitat humana i compromís amb Paterna”, el municipi en el qual es va fundar en 1972 i on encara hui continuen.

Després de començar la seua marxa en els a penes 200 m² del seu primer taller, a la cantonada del carrer Jacinto Benavente amb Sant Agustí del centre del poble, compten hui dia amb tres centres productius que ocupen més de 50.000 m² en el Polígon Industrial Fuente del Jarro, en les quals treballen més de 300 persones produint més de 300.000 portes anuals.

Recorda don Vicente Andreu que “el punt d'inflexió va ser la creació de la porta Ensamblada en el mateix any 1972”. Es va tractar de la primera porta d'acer fabricada a Espanya sense punts de soldadura, patentant així un sistema d'assemblatge de dues planxes metàl·liques avançat a la seua època. Esta innovació va ser tota una fita per a l'empresa i també una revolució en el sector. En 1977, Talleres Andreu es va convertir en Puertas Metálicas Andreu, S.L. i els següents vint anys van suposar un constant creixement de la signatura basat en este model, que encara hui es continua fabricant, encara que amb actualitzacions en el seu disseny.

No obstant això, no seria este l'únic aspecte que posaria de manifest la seua capacitat innovadora. A la fi dels 70 i principis dels 80 es van produir a Espanya diversos incendis tràgics amb nombroses víctimes.  Això va revelar clarament que el mercat requeria portes capaces de protegir les persones enfront d'incendis i l'empresa es llançaria de ple a complir este desafiament.

Amb esta raó de ser va nàixer en 1985 Andreu Barberá S.L., per a dedicar-se en exclusiva a la fabricació de portes tallafocs. A més, la nova nomenclatura posava de manifest el relleu generacional que començava a donar-se en l'empresa, amb l'entrada dels quatre fills de Vicente Andreu i Fina Barberá: José Vicente, Amparo, Mónica i Alejandro. Es va tractar d'un procés gradual, perquè el seu fundador seguiria al capdavant de l'empresa fins a 1999.

El desenvolupament d'una gran varietat de portes tallafocs suposa una prova evident del seu compromís amb la Investigació, Desenvolupament i Innovació contínua dels seus productes i processos de fabricació. Andreu Barberá disposa de laboratori amb forn d'assaig propi, en el qual es realitzen les proves de resistència foc i de durabilitat. Esta important inversió els permet estar un pas per davant de les exigències del mercat, realitzant tot tipus d'exàmens que els garantisca superar els estrictes estàndards i normes de qualitat internacionals.

 

Andreu Barberá, S.L. compleix mig segle de vida havent sabut desembolicar-se en tota mena de circumstàncies econòmiques. Va aprofitar l'auge de la construcció en la dècada dels noranta, arribant a fabricar més de 2.000 unitats al dia, però també va saber establir una sòlida base empresarial que va resultar imprescindible per a superar la crisi posterior del sector urbanístic.

En tot estse temps, s'ha convertit en un especialista en solucions especials, sent present en un gran nombre de projecte singulars de multitud de països, com a edificis oficials, hotels, hospitals, universitats, centres comercials, estacions de metro, museus, estadis de futbol, aeroports o edificis històrics, en els quals els més prestigiosos estudis d'arquitectura i enginyeria han confiat en la signatura paternera.

No obstant això, l'objectiu estratègic de la companyia, a mitjà termini, és recuperar el lideratge en la fabricació de productes estàndard, com ho ha sigut durant gran part de la seua trajectòria, arribant a tota mena de llars i edificis. En este sentit, cal destacar la recent inauguració d'una nova planta productiva, que es dedicarà en exclusiva a la fabricació d'aquesta mena de productes de sèrie altament competitius.

 

50 anys suposen una xifra molt especial i Vicente Andreu, mitjançant una carta oberta enviada a clients, proveïdors, institucions, amics i altres col·laboradors, va voler tindre paraules d'agraïment per a totes les persones i entitats amb les quals han col·laborat o mantingut relacions comercials al llarg de tota una vida i “de manera especial, a tots els homes i dones que, formant part de la plantilla d'esta empresa, en el present o en el passat, han posat dia a dia tot el seu esforç, professionalitat i dedicació per a fer d'Andreu Barberá, S.L. la gran empresa que coneixem hui”.